Eko sir

EKO sir je izdelan iz ekološko pridelelanega, nehomogeniziranega in pasteriziranega polnomastnega mleka iz Zgornjega Posočja. Je poltrdi, polnomastni sir narejen po tehnologiji mehkih sirov. Testo je svetlo rumene barve, z mehko in elastično teksturo, nežno mlečnega, rahlo kiselkastega osvežujočega okusa. Na prerezu nima očes ali pa so le-ta majhna in redka. Zorjenje  poteka v kontroliranih pogojih na lesenih policah  21 dni, nato se ga vakumsko zapakira. Z zorjenjem okus postaja intenzivnejši. Hlebček sira tehta cca 600 g.

Sir s konopljinimi vršički

Sir s konopljinimi vršički je popolnoma nov izdelek na slovenskem trgu iz 100 % slovenskega mleka in slovenske ekološke industrijske konoplje.

Ekološko pridelana industrijska konoplja vsebuje v zelenem delu rastline veliko koristnih snovi, ki ugodno vplivajo na boljše počutje. V kombinaciji z mlekom oziroma s sirom se te snovi še bolje izkoristijo. Maščobe v mleku omogočajo kanabinoidom, da se pri prebavi bolje sproščajo v telo. Uživanje industrijske konoplje v siru priporočamo vsem ljudem, ki želijo uživati zdravo, dobro in pristno prvinsko hrano, želijo odkrivati nove okuse ter narediti nekaj dobrega za svoje telo.

Sir je pripravljen z ročno nabranimi ekološko pridelanimi vršički industrijske konoplje. Ves proces: nabiranje, sušenje in drobljenje poteka ročno, s tem povečamo nadzor nad postopki predelave in dodamo svojo energijo. Le tako nabrani vršički zagotavljajo najvišjo kakovost, saj se za sušenje ročno izbira le najboljše rastline in še to le vršičke v času cvetenja skupaj z cvetovi. Vršički industrijske konoplje so pridelani v Sloveniji na območju Notranjskega parka v objemu gozdov daleč proč od industrije in avtocest. Polja industrijske konoplje so na nadmorski višini 530m. Zaradi višine so pogoji rasti težji, kar privede do tega, da so rastline zaradi težjih pogojev rasti še bolj trdožive in tvorijo več zaščitnih snovi, ki pa ugodno vplivajo tudi na človeško telo.

ZLATA MEDALJA ZA MLEKO MLEKARNE PLANIKA KOBARID

Z veseljem vam sporočamo, da so se naši izdelki na 29. ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov v okviru 53. mednarodnega sejma Agra v Gornji Radgoni ponovno odlično odrezali. 

Za

Ekološko pasterizirano nehomogenizirano mleko Planika, 3,5 % m.m.

in

Pasterizirano nehomogenizirano mleko Planika, 3,5 % m.m.

smo prejeli ZLATO MEDALJO.

Naš nov Ekološki jogurt Planika 3,5 % m.m. pa je prejel SREBRNO MEDALJO.

Poslovna darila

V Mlekarni Planika Kobarid smo za vse, ki sta jim izbrani okus in kakovost lokalnih izdelkov pomembna, pripravili izbor naših sirov. Primerni so za poslovna darila.  Izdelani so po tradicionalnih metodah iz mleka iz naših krajev.

Če se vam zdijo naši izdelki primerni za vas prosimo, da se obrnete na nas in z veseljem vam bomo pomagali.

Verjamemo, da bo vsak vaš poslovni partner cenil izbrano darilo, zato se že veselimo našega sodelovanja.

 slika dogodek 2

 

Mlekarna Planika d.o.o. Kobarid

Gregorčičeva ulica 32
5222 Kobarid
E: info@mlekarna-planika.si
T: 05 3841-000
F: 05 3841-020

 

logo program razvoja podezelja

footer-line

O Nas

 

footer-line

Uporabno

footer-line

Vprašajte nas

Ste z našimi izdelki zelo zadovoljni,vas je kakšen izdelek še posebno navdušil? Ali ste morda nad kakšnim izdelkom razočarani? Sporočite nam na: 

info@mlekarna-planika.si

footer-line

Lokacija

 logo-lokacija