Certifikati

V Mlekarni Planika smo se certificirali tudi kot proizvajalec EKO oz. BIO izdelkov. Z EKO mlekom, EKO jogurtom in EKO sirom želimo razširiti našo ponudbo za stranke, ki iščejo te izdelke. Predvsem pa želimo te izdelke ponuditi tudi javnim ustanovam v sistemu zelenega javnega naročanja.

 

Izbrana kakovost slovenije 200

 

Izbrana kakovost Slovenija 

Mlekarna Planika je organizirala svojo skupino podizvajalcev mleka, v katero je vključila kmete, ki ustrezajo zahtevam po specifikaciji »izbrana kakovost«. Označba »izbrana kakovost« za mleko in mlečne izdelke je namenjena označevanju živil iz sektorja pridelave in predelave mleka, katerega osnovna surovina je pridelana in predelana v Sloveniji. Znak zagotavlja tudi, da ima izdelek posebne lastnosti ter da je redno kontroliran.

 certifikati znak ekolosko  

Znak ekološko

Uradni znak Evropske unije za ekološka živila lahko uporablja vsak, ki izpolnjuje pogoje za ekološko pridelavo in predelavo, določene v Uredbi Sveta (ES) 834/2007 in Uredbi Komisije (ES) 889/2008 ter ima pridobljen certifikat ustreznega pooblaščenega certifikacijskega organa s strani države. Potrošnikom daje znak zagotovilo o izvoru in kakovosti živil. Od julija 2010 je ta znak obvezen za vse predpakirane ekološke živilske izdelke znotraj Evropske unije, prav tako pa je dovoljena tudi prostovoljna raba znaka za nepredpakirana ekološka živila, ki so bila proizvedena znotraj EU, ali za vse ekološke izdelke, uvožene iz tretjih držav.

 
certifikat oznaka porekla  

Zaščitena označba porekla Z.O.P.   Sir Tolminc

Kmetijski pridelki in živila z označbo porekla so tesno povezani z območjem, katerega ime nosijo. Da se lahko kmetijski pridelki in živila označijo z označbo porekla:

  • Morata pridelava in predelava potekati na definiranem geografskem območju,katerega ime nosi proizvod.
  • Na lastnosti takega kmetijskega pridelka ali živila bistveno vpliva geografsko okolje, ki vključuje naravne in človeške dejavnike kot so podnebje, kakovost tal, lokalno znanje in izkušnje.

 

 

 

Mlekarna Planika d.o.o. Kobarid

Gregorčičeva ulica 32
5222 Kobarid
E: info@mlekarna-planika.si
T: 05 3841-000
F: 05 3841-020

 

logo program razvoja podezelja

footer-line

O Nas

 

footer-line

Uporabno

footer-line

Vprašajte nas

Ste z našimi izdelki zelo zadovoljni,vas je kakšen izdelek še posebno navdušil? Ali ste morda nad kakšnim izdelkom razočarani? Sporočite nam na: 

info@mlekarna-planika.si

footer-line

Lokacija

 logo-lokacija