Testo:

  • 200 g surovega masla Planika,
  • 250 g bele moke,
  • 100 g rjavega sladkorja,
  • 4 rumenjaki,
  • 1 pecilni prašek in vanilin sladkor.

Nadev:

  • 500 g svežih borovnic,
  • 4 beljaki,
  • 150 g rjavega sladkorja,
  • 3 lončke navadnega jogurta Planika,
  • 100 g bio pšenične moke,
  • limonin sok,
  • mleti sladkor za posip.

Recept

Iz masla, moke, sladkorja, rumenjakov, pecilnega praška in vanilijevega sladkorja zagnetemo testo, ki ga razdelimo na dva dela. Dve trtjini testa pokrijemo in ga damo za pol ure počivat, tretjino testa pa zamrznemo.

Nasdev: Jogurt in limonin sok zmešamo z moko, primešamo trdi sneg iz beljakov in sladkorja.

Dve tretjini testa razvaljamo v velikosti modela, ga obložimo na pomaščen pekač, ga obložimo z borovnicami, po njih pa enakomerno porazdelimo jogurtovo maso in potresemo z grobo naribano tretjino nekoliko zmrznjenega testa. Pečemo pri 180°C približno 40 minut. Ohlajeno pecivo potresemo z mletim sladkorjem in ponudimo.