>> Eko izdelki <<

eko jogurt s konopljinim oljem

eko jogurt s konopljinim oljem

Eko jogurt s konopljinim oljem spada v linijo ekoloških izdelkov in je prvi tovrstni izdelek na našem tržišču. V letu 2017 nam je Inštitut za nutricionistiko podelil nagrado za najbolj inovativno živilo proizvedeno v Sloveniji in uvedeno na tržišče v preteklem letu.
Eko jogurt s konopljinim oljem izdelujemo iz mleka, ki ga pridelamo na lastnem ekološko certificiranem posestvu Bogata v Bovcu. Mleko je pridelano po strogih ekoloških merilih. Jogurt je rahlo rumenkaste barve z vidnimi drobnimi kapljicami olja zelenkasto zlate barve. Gosto tekoč jogurt ima svež, rahlo kisel okus, s konoplji značilno noto po oreških.

Konopljino olje je pridobljeno s hladnim stiskanjem iz semen ekološko pridelane industrijske konoplje, ki se jo uporablja v prehrambni industriji. Konopljino olje ima razmerje Omega 3 in Omega 6 maščobnih kislin 1:3, hkrati vsebuje približno 80 % esencialnih maščobnih kislin.

Konopljino olje pridelujejo na Ekološki kmetiji Ileršič na območju Notranjskega regijskega parka, polja industrijske konoplje so na nadmorski višini 530m.

Prehranske vrednosti (100g izdelka)

Energijska vrednost262 kJ/63 kcal
Maščobe4,1 g
od tega nasičene maščobe2,1 g
Ogljikovi hidrati3,8 g
od tega sladkorji3,1 g
Beljakovine2,7 g
Sol0,11 g

Ostali izdelki