>> Eko izdelki <<

eko jogurt s konopljinim oljem

eko jogurt s konopljinim oljem

Eko jogurt s konopljinim oljem spada v linijo ekoloških izdelkov in je prvi tovrstni izdelek na našem tržišču. V letu 2017 nam je Inštitut za nutricionistiko podelil nagrado za najbolj inovativno živilo proizvedeno v Sloveniji in uvedeno na tržišče v preteklem letu.
Eko jogurt s konopljinim oljem izdelujemo iz mleka, ki ga pridelamo na lastnem ekološko certificiranem posestvu Bogata v Bovcu. Mleko je pridelano po strogih ekoloških merilih. Jogurt je rahlo rumenkaste barve z vidnimi drobnimi kapljicami olja zelenkasto zlate barve. Gosto tekoč jogurt ima svež, rahlo kisel okus, s konoplji značilno noto po oreških.

Konopljino olje je pridobljeno s hladnim stiskanjem iz semen ekološko pridelane industrijske konoplje, ki se jo uporablja v prehrambni industriji. Konopljino olje ima razmerje Omega 3 in Omega 6 maščobnih kislin 1:3, hkrati vsebuje približno 80 % esencialnih maščobnih kislin.

Konopljino olje pridelujejo na Ekološki kmetiji Ileršič na območju Notranjskega regijskega parka, polja industrijske konoplje so na nadmorski višini 530m.

Prehranske vrednosti (100g izdelka)

Energijska vrednost 262 kJ/63 kcal
Maščobe 4,1 g
od tega nasičene maščobe 2,1 g
Ogljikovi hidrati 3,8 g
od tega sladkorji 3,1 g
Beljakovine 2,7 g
Sol 0,11 g

Ostali izdelki