>> Eko izdelki <<

eko jogurt s konopljinim oljem

eko jogurt s konopljinim oljem

Eko jogurt s konopljinim oljem spada v linijo ekoloških izdelkov in je prvi tovrstni izdelek na našem tržišču. V letu 2017 nam je Inštitut za nutricionistiko podelil nagrado za najbolj inovativno živilo proizvedeno v Sloveniji in uvedeno na tržišče v preteklem letu.

Eko jogurt s konopljinim oljem izdelujemo iz mleka, ki ga pridelamo na lastnem ekološko certificiranem posestvu Bogata v Bovcu. Mleko je pridelano po strogih ekoloških merilih, kar nedvomno vpliva na odličen okus.

Jogurt je rahlo rumenkaste barve z vidnimi drobnimi kapljicami olja zelenkasto zlate barve. Gosto tekoč jogurt ima svež rahlo kisel okus, s konoplji značilno noto po oreških.

Jogurt pozitivno vpliva na prebavni trakt, kar mu omogočajo kulture živih mikroorganizmov, beljakovine, kalcij, vitamin B2, vitamin B12, kalij, magnezij in cink. Konopljino olje je pridobljeno s hladnim stiskanjem iz semen ekološko pridelane industrijske konoplje, ki se jo uporablja v prehrambni industriji. Konopljino olje ima za človeka najugodnejše razmerje Omega 3 in Omega 6 maščobnih kislin v razmerju 1:3, hkrati vsebuje približno 80 % esencialnih maščobnih kislin, ki skrbijo za imunsko odpornost in zdravljenje kožnih bolezni, kar osem različnih esencialnih aminokislin ter vitamine skupine B, vitamin E in druge. Konopljino olje s svojo edinstveno sestavo predstavlja odličen prehranski vir. Z dodajanjem konopljinega olja v ekološki jogurt nadgradimo dokazane, pozitivne vplive jogurta na prebavni trakt, z zdravilnimi učinki konopljinega olja pa na imunski sistem.

Osnova za vse mlečne izdelke Mlekarna Planika je izključno lokalno in domače pasterizirano, nehomogenizirano mleko, v katerem so ohranjene vse bistvene lastnosti surovega mleka.

Prehranske vrednosti (100g izdelka)

Energijska vrednost262 kJ/63 kcal
Maščobe4,1 g
od tega nasičene maščobe2,1 g
Ogljikovi hidrati3,8 g
od tega sladkorji3,1 g
Beljakovine2,7 g
Sol0,11 g

Ostali izdelki