>> Siri <<

soški sir planika

sir z dimljeno postrvjosoški sir

Mlekarna Planika Kobarid je v sodelovanju z Ribiško družino Tolmin presenetila z drzno odločitvijo združiti dva na videz nezdružljiva okusa – sir in ribo. Siru smo dodali izbrane koščke dimljene postrvi, ki jih pripravljajo v Tolminski ribogojnici Faronika. S tem smo v inovativnem izdelku prepletli okuse Posočja. Prav Soča je tista, ki nam je dala navdih pri ustvarjanju Soškega sira, saj smo v njem zajeli okuse »od Soče do planin«.

Osnova je sir Kober, ki ga v Mlekarni Planika izdelujemo iz najboljšega mleka krav, ki se pasejo v neokrnjeni naravi Soške doline. Soški sir je narejen iz mleka, ki ga ne homogeniziramo in zgolj pasteriziramo, zato ohranimo bogat in poln okus. Barva sira je svetlo rumena, v njem pa so rožnati koščki dimljene postrvi. Sir zori na lesenih policah, kjer ga dnevno ročno obračamo, kar še dodatno prispeva k visoki vrednosti tega enkratnega izdelka.

 

Prehranske vrednosti (100g izdelka)

Energijska vrednost1054/252 kJ/XXX kcal
Maščobe13,0 g
od tega nasičene maščobe8,7 g
Ogljikovi hidrati5,4 g
od tega sladkorji0,9 g
Beljakovine28,3 g
Sol1,24 g
Soški sir
koščki dimljene postrvi

Podjetje Faronika d.o.o. vzreja ribe v Tolminu, na območju sotočja reke Soče in Tolminke. Vedno zadostna količina čiste hitro tekoče vode omogoča vzrejo najboljše ribe. Koščki dimljene postrvi oziroma dimljena postrv, katero dodajamo našemu siru, je eden izmed najbolj prepoznavnih produktov ribogojnice Tolmin.

Uživajte v harmoniji okusov Soške doline.

soški sir mlekarna planika

Ostali izdelki