V Mlekarni Planika se  zavedamo, da je skrb za naravo izrednega pomena, zato smo uvedli novost pri pakiranju mleka in sirotke. Po novem mleko Planika 3.5% in 1.5% m. m., ekološko Eko mleko in Sirotko pakiramo v litrske plastenke, ki so izdelane iz recikliranega PET-a. Delež recikliranega PET-a označuje oznaka na etiketi, sama uporaba recikliranega PET-a pa je vidna tudi v tem, da embalaža ni več tako izrazito  »sijoča«.

PET je material, ki ga je mogoče v veliki meri reciklirati in ponovno uporabiti kot surovino za izdelavo plastenk. V Sloveniji je ločeno zbiranje komunalnih odpadkov zelo dobro organizirano, zato je zelo pomembno, da smo tudi kot potrošniki okoljsko odgovorni in dosledno ločujemo svoje gospodinjske odpadke ter embalažo odlagamo v za to namenjene zabojnike.

Mleko v steklenicah

Za kupce, ki si želijo mleko pakirano v steklenih steklenicah,  je to že dlje časa na voljo. Povprašajte zanj pri vam bližnjem trgovcu.

Kupci pa si lahko tudi sami natočijo mleko v svojo povratno steklenico  na »mlekotoču«. In sicer so »mlekotoči«  na voljo  v našem Marketu Planika v Kobaridu, v trgovini Kmetijske zadruge Tolmin v Novi Gorici in od prejšnjega tedna dalje tudi v  Mlinotestovem diskontu v Ajdovščini .

V Mlekarni Planika pa v kratkem pripravljamo še eno novost; kupcem bo na voljo nov izdelek. Sledite nam, obveščali vas bomo.

Ker želimo biti v največji možni meri družbeno odgovorno podjetje, uvajamo rešitve, ki so ekološke, ekonomične,  v danem trenutku izvedljive in obenem sprejemljive za različne zahteve kupcev. Tudi v bodoče se bomo trudili in po svojih močeh prispevali k ohranjanju narave in okolja.