>> Mlečni izdelki <<

sladka albuminska skuta

Albuminska skuta je v Posočju že stoletja znan, tradicionalen proizvod.

Pridobiva se iz primarne sirotke, ki je vzporedni izdelek siru. Primarna sirotka je naravno sladkega okusa, saj vsebuje relativno velik delež laktoze, kar posledično vpliva na okus albuminske skute. Iz sirotke se v albuminsko skuto izloči velik delež beljakovin kot sta albumin in globulin. Sladka albuminska skuta je zelo primerna za uporabo v pekarski industriji, lahko pa jo uživamo tudi kot samostojno jed.

Za vse izdelke Mlekarna Planika je primarna vhodna surovina surovo mleko, ki ga pasteriziramo.

Prehranske vrednosti (100g izdelka)

Energijska vrednost 576 kJ /138 kcal
Maščobe 9,0 g
od tega nasičene maščobe 5,8 g
Ogljikovi hidrati 3,1 g
od tega sladkorji 3,1 g
Beljakovine 11,3 g
Sol 0,08 g

Albuminska skuta je na voljo tudi v priročnem pakiranju.

Albuminska skuta

Ostali izdelki