>> Mlečni izdelki <<

ribji namaz s prekajeno postrvjo v koščkih in pustim svežim siromSoški namaz

V Soškem namazu se prepleta zgodba lokalnega povezovanja, saj ponovno združujemo surovine iz domačega okolja Doline Soče. Soški namaz izdelujemo iz prekajene postrvi šarenke, ki jo za nas pripravljajo v tolminski ribogojnici Faronika v lasti Ribiške družine Tolmin, ki se nahaja na območju sotočja rek Soče in Tolminke in pustega svežega sira, bolj poznanega pod imenom Tolminska skuta, izdelanega pri nas v Mlekarni Planika. Okus ribjega namaza obogatimo z dodatki kisle smetane, gorčice, oljčnega olja in začimb.

Ribji namaz je rožnato sive barve,  mazave konsistence z vidnimi manjšimi delci ribe. Je nežnega okusa, ki spominja na prekajene ribe. Soški namaz se proizvaja redno svež, saj je popolnoma brez dodatkov kot so konzervansi in stabilizatorji.

Izdelek je pasteriziran in namenjen za neposredno uživanje, ni pa primeren za posameznike s preobčutljivostmi na gorčična semena, mlečne izdelke ali ribe.

Soški namaz polnimo v posodice po 150 g.

Prehranske vrednosti (100g izdelka)

Energijska vrednost 788 kJ/189 kcal
Maščobe 13,4 g
od tega nasičene maščobe 3,7 g
Ogljikovi hidrati 1,7 g
od tega sladkorji 1,0 g
Beljakovine 15,5 g
Sol 1,12 g
KOŠČKI DIMLJENE POSTRVI

Podjetje Faronika d.o.o. vzreja ribe v Tolminu, na območju sotočja reke Soče in Tolminke. Vedno zadostna količina čiste hitro tekoče vode, ki se jo odvzame mrzli alpski reki Tolminki, omogoča vzrejo najboljše ribe. Koščki dimljene postrvi šarenke oziroma dimljena postrv, katero dodajamo našemu namazu, je eden izmed najbolj prepoznavnih lokalnih produktov ribogojnice Faronika iz Tolmina.
Uživajte v harmoniji okusov Soške doline.

soški sir mlekarna planika

Ostali izdelki