>> Mleko <<

sveže mleko 3,5% mlekarna planika

nehomogenizirano, pasteriziranosveže mleko 3,5% m.m.

Mleko Planika s 3,5 % m.m. je izključno iz domačih krajev, v glavnem iz kmetij Posočja, ki zajema celotno območje občin Tolmin, Kobarid in Bovec, deloma pa tudi iz obrobnih območij občin Kanal, Nova Gorica, Cerkno in Idrija. Izredno pomembno je, da se živina tu v poletnem času pase visoko na planinah, da se v dolini pridela dovolj naravne krme za zimo.

Mleko Planika je pasterizirano in nehomogenizirano mleko, kateremu ne dodajamo nobenih dodatkov. Zato je visokokakovostno in povsem naravno. S postopkom pasterizacije so uničeni vsi zdravju škodljivi mikrobi, hkrati pa so ohranjene vse bistvene lastnosti surovega mleka.

Mleko pasteriziramo na 72° C, zato lahko uživamo tudi svežega.

Posebnost našega mleka je, da ima specifičen, poln okus, na kar nedvomno vpliva naravna prehrana, poseben način vzreje živali in visokogorski predeli našega odkupnega območja, kjer se v poletnih mesecih živina pase, pozimi pa jo rejci krmijo s kakovostno naravno pridelano krmo.

Mleko nas kot najpopolnejše hranilo spremlja skozi vse življenje. Njegova sestava omogoča, da z njim zadostimo vsem prehranskim potrebam.

Mleko delno posnamemo na 3,5% mlečne maščobe. Polnimo ga v priročne litrske in 0,5 litrske PET plastenke. Polnimo ga tudi v litrske steklene steklenice. Rok uporabnosti mleka je pri neprekinjeni hladni verigi pod 6°C 8 dni.

Prehranske vrednosti (100g izdelka)

Energijska vrednost267 kJ/64 kcal
Maščobe3,5 g
od tega nasičene maščobe2,3 g
Ogljikovi hidrati4,8 g
od tega sladkorji4,8 g
Beljakovine3,3 g
Sol0,12 g

Poleg PET plastenk polnimo mleko Planika 3,5% m.m. tudi v steklene litrske steklenice.

planika

Ostali izdelki