>> Mleko <<

sveže mleko mlekarna planika 1,5%

nehomogenizirano, pasteriziranosveže mleko 1,5% m.m.

Mleko Planika s 1,5 % m.m. je izključno iz domačih krajev, v glavnem iz kmetij Posočja, ki zajema celotno območje občin Tolmin, Kobarid in Bovec, deloma pa tudi iz obrobnih območij občin Kanal, Nova Gorica, Cerkno in Idrija. Izredno pomembno je, da se živina tu v poletnem času pase visoko na planinah, da se v dolini pridela dovolj naravne krme za zimo.

Mleko Planika je pasterizirano in nehomogenizirano mleko, kateremu ne dodajamo nobenih dodatkov. Zato je visokokakovostno in povsem naravno. S postopkom pasterizacije so uničeni vsi zdravju škodljivi mikrobi, hkrati pa so ohranjene vse bistvene lastnosti surovega mleka.

Mleko pasteriziramo na 72° C, zato lahko uživamo tudi svežega in ga ni potrebno prekuhavati.

Posebnost našega mleka je, da ima specifičen, poln okus, na kar nedvomno vpliva naravna prehrana, poseben način vzreje živali in visokogorski predeli našega odkupnega področja, kjer se v poletnih mesecih živina pase, pozimi pa jo rejci krmijo s kakovostno naravnopridelano krmo.

Mleko nas kot najpopolnejše hranilo spremlja skozi vse življenje. Njegova sestava omogoča,da z njim zadostimo vsem prehranskim potrebam.

Mleko delno posnamemo na 1,5% mlečne maščobe. Polnimo ga v priročne PET plastenke. Rok uporabnosti mleka je 8 dni pri neprekinjeni hladni verigi pod 6°C.

Prehranske vrednosti (100g izdelka)

Energijska vrednost194 kJ/46 kcal
Maščobe1,5 g
od tega nasičene maščobe1,0 g
Ogljikovi hidrati4,7 g
od tega sladkorji4,7 g
Beljakovine3,4 g
Sol0,12 g

Ostali izdelki