»Soški namaz« s skuto Mlekarne Planika in z dimljeno postrvjo ribogojnice Faronika iz Tolmina je v letu 2020 novost med produkti Mlekarne Planika. Na natečaju Agrobizniz 2020 je bil Soški namaz izbran za najboljši izdelek po izboru potrošnikov. Priznanje potrošnikov nam veliko pomeni, saj potrjuje zavedanje potrošnikov o pomenu lokalne hrane. Zato smo našo ponudbo namazov še nadgradili. Nagrajenemu namazu se v avgustu pridružuje nov namaz, to je »Soški namaz pikant« z dodatkom ostre paprike in kajenskega popra.

Glavni sestavini obeh ribjih namazov sta dimljena postrv šarenke v koščkih in pusti sveži sir. Dimljeno postrv pripravljajo v ribogojnici Ribiške družine Tolmin Faronika, ki se nahaja na območju sotočja rek Soče in Tolminke.
Z združevanjem Planike in Faronike v novih proizvodih sledimo tradiciji povezovanja pristnih surovin iz Posočja in povpraševanju potrošnikov, ki izkazujejo vse večje zaupanje kakovostni lokalni hrani, kar nas zelo veseli.

Aktivnosti, ki jih vezano na nova dva izdelka izvajamo, sofinancirata EU iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo in RS v okviru OP ESPR 2014-2020.

Vabljeni, da namaza poskusite. Upamo, da vam bosta všeč!