V Mlekarni Planika smo z veseljem gostili študente Biotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani. Naš dan se je začel s sprejemom s strani našega direktorja, ki je študentom predstavil našo mlekarno in njeno zelo pomembno vlogo v lokalni skupnosti ter industriji. Mlekarna Planika je namreč preko Kmetijske zadruge Tolmin v lasti lokalnih kmetov.

Nadaljevali smo z vodenim ogledom naše proizvodnje. Poudarek pri tem je bil na procesih, spoštovanju tradicije, načinu dela ter naših posebnostih.

Vrhunec dneva je bil ogled muzeja sirarstva, kjer smo študente popeljali skozi bogato zgodovino in razvoj sirarstva v dolini Soče. Predstavitev je bila obogatena z poglobljenimi informacijami, ki so študentom omogočile boljše razumevanje dediščine in pomena sirarstva v lokalnem okolju.

Dan smo zaključili z degustacijo, kjer so imeli študenti priložnost poskusiti naše izdelke.

Bilo nam je v veselje deliti naše znanje in strast do mlekarstva in sirarstva z bodočimi strokovnjaki in upamo, da smo pri njih vzbudili navdušenje za nadaljnje raziskovanje in odkrivanje ponudbe naše industrije.

Zahvaljujemo se študentom Biotehniške fakultete za obisk in zanimanje. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in morebitnih prihodnjih srečanj!