Rezultati izbora najbolj inovativnih živil leta 2023 so nam prinesli super nagrado za »Jogurt s smrekovimi vršički«. Po izboru Inštituta za nutricionistko gre za živila, ki so bila na tržišče uvedena v zadnjem letu in so po mnenju inštituta zaslužena za nagrado. Osnovna cilja projekta sta namreč :

  1. ozaveščati potrošnike, da bi lažje prepoznali nova oz. izboljšana živila
  2. spodbujati gospodarstvo pri razvoju trajnostnih živil, predvsem takšnih z ugodnejšo hranilno sestavo kot ugodnim vplivom na okolje.

Strokovno skupino izbora so letos so sestavljali strokovnjaki s področja prehrane, živilske tehnologije, živilske kemije in agronomije.

Kot so zapisali na inštitutu »nakupovanje hrane je postalo bolj načrtno, hkrati pa se povečuje zanimanje za lokalno pridelano hrano, kar se na trgu odraža s še bolj raznoliko ponudbo v Sloveniji proizvedenih kakovostnih živil.«

Zaradi naštetih dejstev, smo nagrade za inovativnost v skupini jogurtov za Jogurt s smrekovimi vršički izjemno veseli. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem vam, dragi potrošniki, ki posegate po naših izdelkih in nas pri naši dejavnosti podpirate.

Želimo si, da bi vam tudi naš nagrajen jogurt čim bolj teknil.

Mlekarna Planika