Sir Dobra misel

Natečaj Časnika Finance poteka že nekaj let. Za zmago v treh kategorijah se je v natečaju Agrobiznis 2018 potegovalo 24 kandidatov. Strokovna komisija je izbrala najboljšega podjetnika v kmetijstvu in najbolj inovativno živilo, s spletnim glasovanjem pa so bralci Financ in portala Agrobiznis izbrali najboljši domač izdelek. Podelili so še posebno priznanje za razvoj novih tehnologij in načinov pridelave.

Mlekarna Planika je za sir Dobra misel prejela največje število glasov preko spletnega glasovanja v kategoriji glasovanja za najboljši domač izdelek.

Ob podeljeni nagradi so zapisali ,, S sirom Dobra misel Mlekarna Planika nadaljujejo zgodbo o pristnih mlečnih izdelkih iz Soške doline, od koder so vse sestavine. Osnova zanj je sir Kober, ki ga delajo iz mleka s hribovskih kmetij v Posočju. Močno sladkobno, a prijetno aromo mu daje divji origano, ki mu po domače pravimo tudi dobra misel, tako so poimenovali tudi sir. Divji prigano na planinah v Posočju nabira lokalna zeliščarica, mlekarna pa ga odkupuje,,.