Na ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov v Gornji Radgoni junija 2020 sta naša »Sirotka« in »Sveže mleko Planika 3,5% m.m. pasterizirano, nehomogenizirano«, prejela visoko število točk, sirotka 19,63 in mleko 19,50, s čimer sta se izdelka uvrstila med prejemnike velike zlate medalje za kakovost v letu 2020. Ob tem nas posebej veseli, da sveže mleko Planika ohranja najvišjo kakovost skozi leta, saj je bilo mleko Planika med najvišje ocenjenimi izdelki in prejemniki velike zlate medalje tudi v letu 2019 in zlate medalje v predhodnih letih 2018, 2017 in 2016.

Zelo veseli smo tudi letošnje visoke nagrade za sirotko. Sirotka je tekoč vzporedni izdelek, ki nastane pri proizvodnji sira in je prehransko najkakovostnejša frakcija mleka.

Prejeti nagradi sta potrditev, da je tudi stroka prepoznala oba Planikina izdelka kot zelo dober proizvod. V Mlekarni Planika vse mleko za naše izdelke pridobivamo iz lokalnega okolja, to je iz Posočja in obrobnih predelov. Pri predelavi mleka v mlečne izdelke sledimo tradiciji in upoštevamo stare recepte iz Doline Soče.