Letošnja podelitev priznanj Gospodarske zbornice Slovenije za najboljše inovacije 2020 nas je zelo razveselila, kajti smo med prejemniki priznaj, in sicer smo prejeli dve bronasti in eno srebrno priznanje.

Srebrno priznanje je prejel naš izdelek »Namaz s prekajeno postrvjo v koščkih in pustim svežim sirom«, ki ga je zasnoval HACCP tim Mlekarne Planika in Ribogojnice Faronika iz Tolmina. Izdelek je na prodajnih policah že kar nekaj mesecev in odzivi potrošnikov so pozitivni, kar nam je v veliko zadovoljstvo. Soški namaz je namreč avtentičen ribji namaz iz Soške doline, kjer se prepleta zgodba lokalnega povezovanja, saj združuje surovine iz domačega okolja Doline Soče.

Bronasto priznanje pa sta prejela naša dva inovativna izdelka, in sicer »Sirotkin napitek s sirotko in slivo« in »Sampostrežna prodaja svežega mleka v supermarketu«. Prvi je eden izmed naših novejših  prehrambenih izdelkov na voljo potrošnikom, poimenovali smo ga Whej, kajti kot mlekarna, ki sledi tradiciji svojih prednikov in obenem sodobnim dognanjem na področju prehrambene industrije, zelo cenimo sirotko. Drugo pa je ponudba, ki navdušuje številne obiskovalce trgovine, saj nas spominja na čase, ko smo hodili h sosedu po mleko s kanglico v roki, obenem sledi sodobnim trendom zmanjševanja embalažnih odpadkov, gre torej za naš mlekotoč.

Vse tri prejete nagrade so nam velika vzpodbuda za nadaljnje delo.

Video Soški namaz

Video Mlekotoč

Video Sirotkin napitek Whej