“Če bomo ‘šlampasti’, bomo izgubili kupce,” je prepričana direktorica Mlekarne Planika, zato je kakovost naše ključno vodilo. V mesecu novembru je v Mlekarni Planika potekal prikaz postopka certificiranja za pridobitev znaka Lokalna kakovost. Postopek je strokovno obrazložil g. Marko Majer iz certifikacijskega organa Bureau Veritas. Ga. Barbara Rupnik iz sekcije za mlekarstvo pri Gospodarski zbornici Slovenije je povedala, da tudi potrošniki vedno večji povdarek dajemo kakovosti hrane. Znak Lokalna kakovost, ki ga nosijo vsi izdelki Mlekarne Planika, daje potrošniku zagotovilo, da je mleko pridelano in predelano v Sloveniji. Kontrolirani so tudi vsi dobavitelji, kar je potrdil g. Marko Lapanja, kmet iz Posočja, ki svoje mleko prodaja naši mlekarni. Obrazložil je, da svoje mleko po čim bolj naravnih postopkih predela in prodaja Mlekarni Planika pod znakom Izbrana kakovost Slovenije.