Nov proizvod Mlekarne Planika je avtentičen ribji namaz iz Soške doline, ki prepleta zgodbo lokalnega povezovanja, saj združuje surovine iz domačega okolja. Glavni sestavini ribjega namaza sta dimljena postrv šarenke v koščkih in pusti sveži sir. V skrbi za čim boljšo promocijo lokalnih gastronomskih bogastev, smo v Mlekarni Planika dve edinstveni lokalni zgodbi iz Doline Soče povezali v novo zgodbo.

Nastal je Soški namaz. Izdelujemo ga iz prekajene postrvi šarenke v koščkih in pustega svežega sira, bolj poznanega pod imenom Tolminska skuta Mlekarne Planika. Deloma ga obogatimo z drugimi sestavinami.

Dimljeno postrv pripravljajo v ribogojnici Ribiške družine Tolmin Faronika, ki se nahaja na območju sotočja rek Soče in Tolminke. Vedno zadostna količina čiste in hitro tekoče vode, ki se jo odvzame mrzli alpski reki Tolminki, omogoča vzrejo najboljše ribe.

Koščki dimljene postrvi šarenke oziroma postrv, katero dodajamo našemu namazu, je eden izmed najbolj prepoznavnih lokalnih produktov ribogojnice Faronika iz Tolmina. Obenem je Tolminska skuta eden izmed bolj prepoznavnih produktov Mlekarne Planika. S tem v Mlekarni Planika sledimo tradiciji povezovanja surovin iz Posočja, s čimer se skušamo čim bolj približati prefinjenim okusom naših zvestih uporabnikov.

Poskusite nov odličen proizvod iz Doline Soče in uživajte v harmoniji združenih okusov!