Prav Soča je tista, ki nam je dala navdih pri ustvarjanju Soškega sira in Soškega namaza, saj smo v teh dveh izdelkih zajeli okuse »od Soče do planin«. Tako Soškemu siru, kot Soškemu ribjemu namazu smo dodali izbrane koščke dimljene postrvi, ki jih pripravljajo v Tolminski ribogojnici Faronika, ki je v lasti Ribiške družine Tolmin. Podjetje Faronika d.o.o. vzreja ribe v Tolminu, na območju sotočja reke Soče in Tolminke. Vedno zadostna količina čiste hitro tekoče vode omogoča vzrejo najboljše ribe.

V Faroniki zaradi vrst rib ciljajo na visok cenovni razred, kupce brez težav prepričajo predvsem s svežimi ribami in fileji ter kaviarjem postrvi, cilj pa je potrošnikom zagotoviti tudi prekajene ribe. Količine predelave niso velike, so pa kakovostne. In prav visoka kakovost je vodilo tudi nam pri proizvajanju naših produktov.

dimčljena soška postrv tolmin ribogojnica