Posestvo Bogata Bovec

EKOLOŠKO POSESTVO S KRAVAMI MOLZNICAMI

Tako kot v preteklosti Mlekarna Planika Kobarid tudi danes pomemben delež mleka pridobiva na lastnem ekološkem posestvu Bogata v Bovcu. Na posestvu skrbimo za okrog 130 krav molznic. Certificirano posestvo v Bovcu je za nas pomembno za pridelavo ekološkega mleka za naše ekološke produkte. Delo Mlekarne Planika sloni na tisočletni tradiciji mlekarstva in sirarstva v Posočju, kjer je bilo vedno mogoče videti živino na paši. Prepričani smo, da se brez ljubezni do živali, tukajšnjih planin, doline in brez spoštovanja izročila naših prednikov naše dejavnosti ne da tako dobro opravljati, kot to počnemo mi in tukajšnji kmetje.

OGLED ŽIVALI NA PAŠI

Posestvo se nahaja v neposredni bližini Bovca, 5 minut hoje v smeri reke Soče. Na posestvu lahko preživite dan v družbi živali. Ogledati si je mogoče okrog 130 krav na paši, kar je za marsikoga lahko zelo zanimiva izkušnja. Tu si je mogoče odpočiti, ali preprosto uživati v prelepi naravi s pogledom na živali in okoliške Julijske Alpe. Med njimi najbolj izstopa vrh Svinjak, ki ga nekateri poimenujejo kar slovenski Materhorn.

PROSTOR ZA POČITEK, MOŽNOST NAKUPA PLANIKINIH IZDELKOV

V posebnem prostoru, ki je posebej opremljen samo za obiskovalce, si lahko ogledate in poiščete nekaj informacij o tisočletni tradiciji sirarstva v dolini, o delovanju Mlekarne Planika, o ekoloških izdelkih in o dolini Soče sami. Prostore posestva Bogata smo preuredili za ogled obiskovalcev v letu 2018. Tu je mogoče tudi kupiti izdelke Mlekarne Planika.

EKOLOŠKA LOKALNO PRIDELANA HRANA

Naše Eko mleko 3.5% m.m., Eko jogurt in Eko jogurt s konopljinim oljem izdelujemo iz ekološkega nehomogeniziranega mleka, ki ga pridelamo na posestvu Bogata v Bovcu. Mleko je pridelano po strogih ekoloških merilih, kar nedvomno vpliva na odličen okus in kvaliteto končnega izdelka. Mlekarna Planika se danes postavlja ne le na domače, temveč tudi na svetovno tržišce. S prikazovanjem tradicije, na kateri sloni, pa postajamo tudi neposredni promotor lokalnega življenja, lokalne hrane in ter naše prelepe doline Soče.

URNIK

Na posesti ste vedno dobrodošli.  Otvoritev ekološkega posestva Mlekarne Planika – Bogata je bila 21. junija 2018.

Trenutno je posestvo odprto po poletnem urniku. Obiskovalcem je na voljo za ogled vsak dan, od ponedeljka do nedelje, od 9.00 – 21.00 ure. Vabljeni!

 

KONTAKT

Ogledno posestvo
Bogata Bovec
T: +386 05 3841 018
@: bogata@mlekarna-planika.si